blue skai chair

Soms vind je de mooiste dingen op de plekken waar je het het minst verwacht.

Zo vond ik een geweldige stoel in de schuur van een studentenhuis. Onder de lelijke zwarte lak zat een ’60s design verborgen. Wonder boven wonder was het blauwe skai nog in perfecte staat. De lak was hier en daar al “gechipt” en het leek alsof eronder prachtig hout schuilging. Tijd om de stoel te bevrijden van het zwart!

Skai chair Before

Op de middelste foto is te zien dat de verbindingen niet meer stevig waren. De stoel was behoorlijk wankel. Om overal goed bij te kunnen haalde ik de stoel uit elkaar. Eenmaal kaal geschuurd en stofvrij gemaakt kon het houtwerk in de olie worden gezet.

Ik gebruikte hiervoor blanke houtolie van wood (verkrijgbaar bij de Karwei). Flink in de olie zetten, in laten trekken en nawrijven met een pluisvrije (!!!) en schone doek. De stoel werd weer in elkaar gezet met flink wat houtlijm. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat.

After picture Skai Chair

Sometimes you’ll find the greatest stuff in places you less expect them. Like this chair that I found in a barn of a studentshouse. The blue skai was in a perfect state, but the wood was painted black. Such a shame! After some good sanding the lovely wood appeared. With some natural blank furniture oil and lots of wood glue, the chair is now back in it’s original state. I love it!

Leave a comment